På gång

Insåg att jag redan under 6 månader glömt när olika saker hänt och vad. Så fast jag tycker det är trista inlägg att berätta vad tösen gjort, så tänkte jag i alla fall för min egen skull gör det. Om 5 år är det minst sagt osannolikt att jag skulle ha något som helst minne av vad tösen gjort och när.

Just nu tränar hon flitigt på pinsettgreppet, inte med så stor framgång, men ditåt i alla fall.

Hon försöker också flitigt krypa, idén har hon rätt, men motoriken hänger inte riktigt med. Hon börjer knäna och lägger upp benen under magen, men sen vill hon reta ut dem helt raka. Så det hon försöker göra är att stiga upp, så hon kanske tänker att hon hoppar över krypa delen helt.

Suttit har hon gjort redan sen 4-5 veckor tillbaka, visserligen med stöd i barnstolen då hon äter, men allt oftare sitter hon utan stöd, och lägger också armen ner för att stöda sig om det börjar luta.

Främjar gör hon rejält för tillfället. Antar att en delorsak är att vi varit på tumanhand med henne i snart 1.5 månader och inga andra människor hållit henne.

Hon pratar en hel del, och tränar helt tydligt på ljud där man sluter läpparna, så som mamma, pappa.

Hon söker efter källor för olika ljud, om hon hör ett ljud så vänder hon sig omkring för att se varifrån det kom. Samma sak med saker som händer – hon söker den som gjorde det.

Hon visar definitivt sin vilja om vad för mat hon tycker om och inte tycker om. Hon vägrar öppna munnen för mat hon inte tycker om + att hon börjar skrika om man försöker. Det konstiga är ändå att hon föredrar kall mat, inte varm. Sen är hon otroligt rastlös då hon äter, det måste vara lite underhållning. Jag antar att hon just nu lär sig så mycket nytt så hon bara inte orkar sitta stilla i sin matstol.

Hon lärde sig dricka vatten för någon vecka sedan, och förstod genast hur man använder en sån där mugg med handtag – ”nokkamuki”.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s