Det är hårt igen

Nasti brukar aldrig göra väsen av sig på natten, så förra natten och förr-förra natten då vi väcks av att Nasti får in och ut i vårt rum, gnäller och skrapar på ytterdörren, så visste vi att det var skäl att släppa ut honom. Och knappt kom han ut på gräsmattan så kom det najs – i nästan rinnande format.

Nasti har normalt inte så känslig mage, men ibland så blir det upp-och-ner och allt som kommer ut kommer ut i löst format – ibland så gott som i vätskeform. Första gången hans mage var i olag var då han var just över 6 månader och vi skulle åka upp med bil till Luosto i Lappland. I en vecka innan resan var hans mage helt lös. Så vi besökte veterinär, som gjorde en massa tester, men inte hittade var sig bakterier, infektioner eller något annat. Så veterniären gissade att det var fråga om en maginfluenca. Jo, hundar får dem också. Vi fick recept på någon medicin som skulle göra saker och ting lite trögare, och så fick vi rådet att mata honom med risgrynsgröt. Och det gjorde vi, 3 gånger om dagen ficl han risgrynsgröt.

Nå, under de 3 senaste dygnen har Nasti igen haft helt flytande avföring, ibland nästan som vatten. Två nätter var vi upp med honom ett par gånger och han gjorde sina bestyr. Så, för 2 dagar sedan beslöt vi att det blir risdiet för Nasti ett par dagar framöver. Denna gång blev det nog inte risgrynsgröt, för vanligt ris brukar fungera ganska lika bra. Enda svårigheten är att få honom att äta riset. Det är inte precis en delikatess i hans ögon. Så igår på morgonen och förmiddagen lämnade han maten oäten. Och det var egentligen ganska bra, för han var ute och bajsade ett par gånger under dagen, och tömde då hela systemet.

Idag provade vi på att lägga några pripplor med bland risen och det gick genast bättre åt. Så  han fick lite mindre portioner och istället flere gånger per dag. Tanker är att inte belasta matsmältningen alldeles för mycket.

Och nu vid 23-tiden när jag var ute med honom så hade risen gjort sin grej. Avföringen var hård och normal igen. Så, till alla er som ibland har hund med lös mage, ge dem ris. Har de hela tiden lös mage så är det nog ett större problem, så då bara och besöka veterinär. Det kan vara att hunden är allergisk för något födoämne.

Annonser
Det här inlägget postades i Mat, Nasti, Sjukdomar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s