Medicinerings-utmaningar

Tiden går verkligen fort. Det känns som några dagar sedan då jag gjorde detektivarbete för att lista ut alla mediciner och vaccinationer som hundarna behövde inför Spanien-resan. Och nu försöker jag lista ut hur jag skall få hundarna tillbaka till Finland. Myndigheterna kräver att hundarna fått medcin mot dvärgbandmask (Echinococcus multilocularis) innan de släpps in i Finland. Det är 4 länder i världen som kräver det, Storbritannine, Irland, Malta och så då Finland.

Det är väl helt ok i sig, det är bara det praktiska som förorsakar huvudbry. Medicinen måste tas minst 1 dag men max 5 dagar före införsel i Finland. Och eftersom vi åker iväg från Spanien 7 dagar före inresa i Finland så kan de inte få medicinen här. Det skulle inte vara ett problem i sig, men medicinen måste ges i närvaro av veterinär, som skall skriva in det i passet.

Hurra.

Nu försöker vi boka en veterinär i Schweiz, vilket inte är det enklaste, för de är ju inte kända för att vara så himla flexibla. Man måste förklara och reda ut minsta lilla detalj innan man ens kan boka en tid.

Så, här lever vi med medicineringsutmaningar. Och fram tills de har löst sig, så säger hundarna ”gäääääääspppp….”

Annonser
Det här inlägget postades i Resa till Spanien. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s