Våren med lapphundar är ett evigt duschande

Jaha, då är våren här. Och innan staden fått alla vägar sopade från sand så är det inte precis kul att vara ute på promenad med 2 lapphundar. Eller rättare sagt, promenaden är det inget fel på alls, men arbetet efter promenaden är tusan inte kul. Det är dusch som gäller efter precis varje promenad som räcker längre än 5 minuter. All sand som fortfarande är kvar på alla trottoarer blandat med vatten är som en magnet till lapphundarnas päls. Och då de här grabbarna ännu har bästa och tjockaste vinterpälsen kvar så är pälsen lång, lång och tjock, vilket betyder att sanden är inne, inne och långt inne i pälsen.

Fast riktigt så här illa är det inte nu, för detta behövs nog en leråker…

Så det tar väl runt 10-15 minuter att få båda grabbarna duschade och torkade. Och det här fortsätter tills staden fått bort all sand och det efter det kommit det första riktigt ordentliga regnet som sköljer bort resten av det fina dammet.

Men det blir nog att ta på regnkläderna nu för båda grabbarna. De är inte helt förtjusta i dem, men bara de haft dem på en stund så glömmer de dem nog. Hurttas regnkläder är helt bra, lätta att sätta på. Det enda som är problematiskt är att ärmarna är lite för långa så de vill åka ner under speciellt Nastis tassar. Och de tarraband som skall hålla dem på plats lite högre upp så fungerar inte. Men nu när vi igen använder säle på Niila och Nasti så hålls ärmarna bättre uppe. Jag borde väl leta efter mina försvunna eller icke existerande sömmerska-färdigheter och försöka göra något åt saken.

Annonser
Det här inlägget postades i Nasti, Niila. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s