Att ge bort sin hund efter man fått barn

Jag brukar då och då gå in på Apula (Lemmikkipalstat : http://www.lemmikkipalstat.net/cgi-bin/apula/apula.pl?2) för att få en uppfattning om vad som är på gång för tillfället i donerar-Finland. Det finns ju flere liknande sites, men det dyker med jämna mellanrum upp liknande annonser på dem ”Koira annetaan pois muuttuneen elämäntilanteen takia” eller ”Koira annetaan pois koska aikaa ei ole lapsen takia”.

Det är inte alldeles sällan som man får höra om att något par skaffat sig en hund för att ”det underlättar att få barn”. Så skaffar man sig ett hund i princip som ett verktyg för barnskaffandet, och sen när barnet har kommit så vill man bli av med hunden. Hur egoistiskt är det?

Det jag inte heller riktigt förstår är att man plötsligt ser sig tvungen att ge bort sin hund för att man inte längre har tid då man fått ett barn. Hur mycket tid kan en hund ta egentligen? Ok, om man är ensamstående så blir det tufft i längden – det vet jag för har nog varit ensam med 2 hundar och en några månader gammal baby. Men det går att fixa, fast tid för att sitta i soffan och slötitta på TV finns det nog inte. Kanske de här typerna av människor värderar soff-tittandet så mycket att de väljer bort sin hund?

Men om man är 2 vuxna i familjen så kan jag inte förstå hur barnet kan leda till att man inte har tid för hunden? Vad behöver en hund egentligen? Den skall ut 2-3 gånger per dag, men utöver det så är rätt så många hundar nöjda av att få vara med familjen i dess dagliga göror. Och om man är 2 vuxna så kan den ena se efter barnet medan den andra är med hunden. Eller ack och ve, man kan gå ut tillsammans med hunden. Tänk, tid med varandra! Och så kan man ju nog gå ut ensam också med både barnvagn och hund(ar). Det är ännu inte många ställen som jag inte kunnat gå med barnvagnen och hundarna.

Nåja, jag begriper inte detta med tid/barn/ge bort hund. Och det gör med så ledsen. Och för mig personligen så är det en helt omöjlig och otänkbar tanke att jag skulle ge bort någon av hundarna. Visst, ibland kan jag nog tänka att det skulle vara så skönt att inte behöva gå ut med dom och vagnen tillika, men efter varje sådan promenad så känns det helt skönt. Lite på samma sätt då man egentligen inte har lust att gå till gymmet, men så släpar man sig dit i alla fall och efteråt känns det super.

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s