Seksiloma

Jaha, i förrgår kom det ett rätt så överraskande meddelande. Nillas uppfödare ville veta om Niilas båda testiklar har ”laskeutuneet” och ifall vi tänkt föra Niila på lonkka-kuvaus och silmtesti. Ögontesten är för att checka för PRA (etenevä verkkokalvon surkastuma – http://www.kennelliitto.fi/FI/jalostusjakasvatus/artikkelit/Silm.sairauksista.htm).

När vi läste det här så kunde vi nästan se vad nästa mening skulle handla om. Och jo, hon frågade ifall det skulle vara möjligt om Niila skulle få användas för avling.

Hoppsan då. Niila på seksiloma 🙂

Vår lilla kille som ännu för en alldeles kort tid sedan var en liten valp. Vi har nog inte haft några planer på att testa honom för vare sig lonkka eller ögon. Vi har då och då pratat lite om att kastrera Niila, men då han nu egentligen inte har några beteende som stör oss, och så länge Niila och Nasti är bästa vänner, så har nog det bara stannat vid prat. Dessutom är det inte alls säkert att man råder bot på något genom att kastrera hanar. Däremot är det ganska många långhåriga raser som får problem med pälsen efter att de blivit kastrerade.

Nå, vi meddelade åt Niilas uppfödare att go ahead, så vi får se vad som händer…

Annonser
Det här inlägget postades i Niila. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s