Känguru-hundar

De här två grabbarna är ibland påhittiga. Jag var ut på skogspromenad med dem häromdagen. Jag brukar gå via en åker för att komma upp till ett stort berg och därifrån vidare genom skogen. I år verkar lokala bonden odla havre på åkern. Havren har väl blivit runt 50-60 cm hög redan. Av någon anledning gillar killarna att rusa omkring bland havren, vet inte vad det är.

Nå, till en början gick det bra att se var grabbarna sprang omkring, men för några korta stunder var de ur sikte, och visste inte riktigt vart de tagit vägen. Nå, de märkte väl själv at de ser ganska dåligt vad som händer runtomkring då växtligheten är så hög. Så de tog till känguruhopp för att granska sin omgivning. Eller är det något sags gesäll-hopp som de lärt sig? Rätt så lustigt ser det i alla fall ut 🙂

Resten av skogspromenaden var inte så mysig. Det tog väl 3-4 minuter efter det här så stac båda killarna efter något i skogen, jag vet inte vad. Och de kom tillbaka 30 minuter senare. Inte så mycket sällskap av dem den här gången… 😦

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Roligheter. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Känguru-hundar

 1. Anonym skriver:

  Ajaj Jocke, inte får man ha hundarna att springa i bondens åker – han blir nog inte glad om han ser det där, hur roligt det än ser ut. Och inte får de vara lösa i skogen heller.. rådjurskiden är så små ännu att de springer ihjäl sig om hunden jagar dem tillräckligt..

  • forbryllad skriver:

   Ja, det är så mycket man inte får göra. Det håller jag med om. Hundar får inte vara lösa någonstans, under någon del av året. Det finns väl i någon slags lagstiftning på det också.

 2. forbryllad skriver:

  Nu i tider av älgjakt, då jakthundarna är ute, så ser de säkert skillnad på hjort och älg, och vuxen och kalv, och då de springer löst så låter de säkert också hjortens småttingar vara ifred?

  • Anonym skriver:

   Då det jagas älg och hjort så skjuts det både fullvuxna och kalvar, så hunden behöver inte kunna se skillnad. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s