Det börjar bli lapphund av Niila också

Grabbarna var till veterinären för att få alla sina sprutor, vacciner förnyade. Det var inte en liten mängd vacciner de skulle ha. Nasti var mesig som vanligt, Niila så snål på godiset i handen att han inte ens märkte att han fick några sprutor. Grabbarna börjar också vara i samma viktklass, Nasti var 21.5 kg och Niila 19.9 kg. Niila ser nog mindre ut, men efter ett par besök på vågen så var det bara att konstatera att han väger mera än han ser ut att väga.

När vi kom hem gick jag igenom några bilder jag nyss tagit på honom. Och jag kan bara konstatera att förutom vikten så finns det nog en del andra tecken på att killen börjar bli lapphund han också.

Först och främst så sover han ofta i lapphundsställning, magen i vädret. Och så har han ludd, massor med ludd på magen. Ett gott tecken 🙂

Ett annat lovande tecken på att Niila börjar bli lapphund är den viga tungan. Alla lapphundar med lite självrespekt bör kunna vrida tungan helt runt.

Som jag visade i ett inlägg för länge sedan så tycks Nasti ha ganska udda sovpositioner. Antigen har Niila kopierat Nasti eller så är det inkodat i generna att göra konstiga saker i sömnen. Tassen i munnen räknas hit.

Nåja, för att vara lite seriös. Niila börjar nu ha den särdeles typiska teckningen för lapphundar – hjärtformen under och på nosen. Förgen skall börja på näsan, gå uppåt under ögen, och sedan ner på bröstet så att allt bildar ett hjärta. Detta är sååå lapphund som det bara kan bli. Och så förstås en rik päls på bringan!

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Niila. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det börjar bli lapphund av Niila också

 1. loppan skriver:

  Hej!
  Om jag minns rätt var det med dig vi tala om sonninsutina nån gång i tiderna, att hundarna älskar men dom e så snabbätna? Tänkte tipsa dig om ett ben, från Trixie (annars brukar doggen int gilla deras produkter men den här e helt enastående). Naudannahka fyllt me sonninsuti, verkar smaskens o jättehållbart. TIto har åtminstone hållit på över en halvtimme (vikke e mycke för bentuggning för honom) o benet ser nästan helt ut!!!!
  Tänkte kanske ni vill testa.
  http://www.zooplus.fi/shop/koirat/luut/luut/raakanahkaluut/289634

  • forbryllad skriver:

   Tack för tipset. Jag slutade med sonninsuti efter att Niila kom, det blir för dyrt att göra av med dubbel uppsättning varje vecka. Våra typer har börjar gilla de där gamla, hederliga skinnrullarna igen, av någon anledning. Och det det rätt så länge för grabbarna att ta sig igenom en. De här fyllda benen skall jag ändå ta mig en titt på och prova!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s