Niila ute och drar igen

Vi var ute med Niila idag igen på en riktigt kort, kanske 5-10 minuters tur med sälen på och tösen i pulkkan. Vi provade en annan pulkka idag, som löper bra mycket bättre. Niila reagerar inte alls på att pulkkan är bakom honom  och har ljud. Det är lovande. Med hjälp av godis så går han också bredvid ganska ok. Men koppel behövs nog länge, länge ännu 🙂

När man ser Niila dra så ser det inte alls tungt ut. Han går också helt normalt och det ser inte ut att trycka någonstans. Det vi märkte är att då vi ger godis så  måste vi ha handen nära munnen då vi ger, för annars tendar han sträcka på nacken ganska mycket och då sjunker baken och bakbenen ner och ställningen/hållningen är då inte bra.

Sen förstås så har vår unga grabb en attention span som inte alltid är så lång. Det blir inte så mycket dragande då nosen letar efter hästskit. Och hästskit finns det rejät av på vägen, då det bor 4 hästar längre upp längs vägen.

Nåja, det som är synd är att vi måste byta ut sälen. Länken som huvudet skall igenom är alldeles för litet. Det går si då där att få sälen på Niila, men att få bort den är en plåga. Niila gillar det inte alls, då den är så pass spänd att den vill strypa till när man drar bort den. För en hund med aningen mindre ludd och hår än lapphunden så skulle den säkert gå bra, men luddet åtminstone på vintern är nog ett par centimeter och det är ett par centimeter för mycket för den här storleken på säle.

Det finns ju också andra typer av sälar, Huskyvaljaat verkar vara lite annorlunda, så ifall en större storlek av just den här sälen blir för stor över lag så provar vi någon annan.

Annonser
Det här inlägget postades i Drag, Niila och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s