Appenzellerost – ja tack!

I området vi bor på tillfälligt tills huset är färdigt finns det en hel hundar. Det vi märkt, till skillnad från området vi bodde tidigare på, är att nästan alla hundar har något att säga till om när de möter en annan hund. Oftast är det en massa morrande.

Och nu har båda våra killar tagit åt sig av den ovanan också. Så nu morrar också våra grabbar nästan varje gång vi möter någon annan hund. Och det är annoying as hell! Om jag på promenad med bara en av grabbarna så kan jag med någon godisbit fånga uppmärksamheten så pass mycket att jag får honom att gå förbi utan att morra. Har jag båda hundarna är det ett helt annat pussel, för medan man fokuserar på den ena och får den att vara lugn, så har man den andra som hittar på något. Inte enkelt.

Tidigare brukade någon slags hundgodis fungera bra för att fånga grabbarnas uppmärksamhet när man skulle möta någon hund. Men det har nu tappat effekten. Båda grabbarna bara ignorerar hundgodiset och är mer eller mindre hypnotiserade av den andra hunden.

Här en dag så var det slut på hundgodis hemma. Det enda som fanns var lite Appenzeller ost som jag köpt dagen innan i Lidl. Så jag skar upp några bitar och tänkte – what the heck, värt att prova.

Och OM det fungerar! Bara att vifta med en bit ost halv meter från nosen på killarna och båda svänger fast 180 grader på en mikrosekund. Inga problem här inte. Så, Appenzellerost – jag tack! Fast billigt blir det inte att köpa Appenzeller ost för 10 euro varje vecka 🙂

Nu böjar det nog annars vara bland de sista dagarna som grabbarna får njuta av snö för den här säsongen. Snön smälter med rekordfart, och solen är redan så stark att snön smälter på dagarna fast det är minusgrader ute.

DSC_1440

Annonser
Det här inlägget postades i Nyttigheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s