En blogg om ett liv med lapphundar

I snart 2 år har vi fått glädjas enormt över att ha en lapphund i vår familj. Man brukar ju säga att livet har sina ”ups and downs” och att samma kanske borde gälla också för samlevnaden med en hund. Men för oss har det aldrig funnits en dag med vår hund som varit dålig. Visserligen har vår lapphund varit en snäll hund som aldrig tuggat sönder saker, varit besvärlig eller haft dåligt temperament. Så visst har vi haft tur på det sättet, men vi har ändå svårt att tänka oss att det skulle finnas dagar så det inte känns bra att ha honom med oss.

I mitten av maj kommer vår glädje att bli ännu större för då kommer en andra lapphund till vår familj. Det är en hane som föddes fredagen den 11 mars 2011 och efter lite funderingar ha vi beslutat att han skall få heta Niila. Niila är ett samiskt namn,  och fast namnet inte betyder något så ville vi ändå att vår nya hund skulle få ett namn som anspelar på dess rötter som renvallhund i Lappland. Vår andra hund heter Nasti, och det betyder stjärna på samiska. Han fick det namnet eftersom han på magen har ett litet födelsemärke helt i form av en stjärna. Så nu kommer båda våra hundar att ha samiska namn.

I den här bloggen kommer vi att dela med oss av vårt liv tillsammans med Niila. Men fast det är Niila som är huvudkaraktären i denna blog, så kommer nog vår andra hund Nasti också att få ge innehåll för den här bloggen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s